luni, 14 decembrie 2009

Concluzie: Adevarul e ca se fura.

O mai degraba retorica intrebare, nu pentru ca stiu cu cine votez ci pentru ca stiu cu cine nu votez, sau cu cine n uas vota. Tristul deznodamant in toata treaba asta cu alegerile, daca e sa comparam cu scurtele idei despre un personaj sau altul la afrasitul unui film, fiecare ce-a facut mai departe...in ceea ce ma priveste, pe mine m-a obosit treaba asta prea mult ca sa ma mai implic activ si sa ma mai intereseze despre treaba asta cu politica. Romanii, in general, au fus-o prost dupa revolutie, si din ce in ce mai prost, si cand mai venea cate un val in care se vroia sa se faca ceva, era repede anihilat, inainte ca schimbarile sa inceapa sa dea cat de cat roade, astfel ca acel "val" a putut fi pus la zid pentru ca nu a facut nimic in anii pe care i-a avut la dispozitie: a se vedea guvrnarea 1996-2000, sau guvernarea 2004-2008 (2008-2009 nu mai intra in aceeasi categorie).

Asadar, finalul, cel putin partial, arata cam in halul urmator:

Crin Antonescu - cu mai putin elan dar cu aceeasi convingere, merge inainte cu ceea ce a pornit (si bine face, daca ma intrebati pe mine)

PNL - are toate sansele sa se divizeze din nou, dupa ce a mai fost o data rupt in 2 in 2005. Cei din urma, insa, vor fi cei dintai.

Mircea Geoana - doar semi-invins deocamdata, dar hotarat sa mearga pana la capat cu contestatiile de fraudare a alegerilor, nu pare sa stie ce va face daca - in caz exceptional - se va intoarce totul in favoarea sa si va ajunge totusi presedinte. Varianta PNL/Johannis pare sa fi picat, sustinerea PNL odata cu ea, si pana si sustinerea lui in cadrul partidului pare sa se clatine destul de tare.

PSD - alt caz al unui partid care e posibil sa se rupa in 2, parte vrand la guvernare si parte sustinandu-l pe Geoana, crezand, inca, intr-un succes la contestatii.

PDL - aceeasi armata de zombie conduse de 1 om, "1 singur om sa ii conduca pe toti". Pupatul in fund e ceva uzual deja.

Traian Basescu - presedintele, din nou ales pentru 5 ani, dar extrem de dezorientat si speriat de optiuni, de viitor, de aliati, de aproape orice. Deocamdata pare sa aiba totul in frau, dar nu la fel ca pana in 6 decembrie 2009. Se pare ca modul in care s-au castigat alegerile anul acesta l-a afectat desul de mult.

România - aceeasi tara, in acelasi rahat dar viteza de adancire creste, iar cetatenii sunt cei care sufera din cauza incompetentei clasei politice romanesti, loata laolalta. Romania, desigur, e singura care cu adevarat are de suferit din toate punctele de vedere de pe urma razboaielor pentru putere, competitia de minciuni si hotii, incompetenta si ignroanta clasei politice.

Vasile* - are impozite mai mari de platit, taxe mai multe, acte mai multe si mai costisitoare pentru orice mizilic intreprins. Captivat intre birocratie si saracie, se invarte in cerc negasind nicio cale de iesire, uraste intreaga clasa politica romaneasca care i-a falimentat si mica afacere pe care o avea, si se gandeste serios sa isi vanda micul apartament in care traieste ca sa poata platit toate taxele, si sa isi ia unul si mai mic. De familie nu se pune problema, abia are bani sa traiasca singur.
* un cetatean de rand, nume generic pentru cetatenii afectati de criza si insolvabilitatea ei.

Si cu asta, cel putin deocamdata, posturile mele pe teme politice s-au incheiat.

Va doresc la toti Sarbatori Fericite si un an nou plin de impliniri, de bucurie si realizari pe toate planurile.

Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti si sa ne ocroteasca de tot ce e rau si josnic in lume!

Niciun comentariu: