miercuri, 10 octombrie 2007

Pedeapsa cu moartea

Citeam într-un articol că pe 10 octombrie (azi) se adună pacifiştii din toată lumea pentru a încerca să oprească aplicarea pedepsei cu moartea. Mi s-a părut interesant că există o astfel de zi şi lumea se gândeşte la acest subiect.

Personal, sunt de acord că aceasta nu e o soluţie bună. Dumnezeu dă viaţă şi e singurul în măsură să o ia. Faptul că noi ne certăm aici ca chiorii şi dup-aia ne scoatem ochii (:P) şi nu suntem destul de maturi să rezolvăm problemele aşa cum ar trebui, nu ne dă dreptul să luăm viaţa cuiva. Nu degeaba suntem consideraţi oi dacă mereu urmăm o turmă, fie că gândim fie că nu; şi urmăm dogme fără a le înţelege, atâta timp cât servesc interesor proprii, fără a ne gândi şi la eventualele consecinţe. Normal că există şi excepţii, dar în general excepţiile sunt atât de evidente înct nu e subiect de dezbatere "weather to do it or not" (de-aia sunt excepţii). Asta în primul rând.
În al doilea rând, după cum spunea şi Isus: "Cine e fără păcat, să arunce primul cu piatra".
Iar în al treilea rând, există pe undeva zece porunci adunate, printre care una din ele zice "Să nu ucizi". Cine suntem noi să punem sub semnul întrebării voinţa lui Dumnezeu ? Cred că ar trebui să fim mai conştienţi şi să ne deschidem mai mult lumii în care trăim, căci e lumea noastră şi alta nu prea avem deocamdata...şi poate nu e bine să ne jucăm chiar într-un aşa hal cu ea. Lipsesc multe idei pe care aş fi vrut să le scriu, dar mă cam grăbesc şi nu mai pot continua acum. Păreri ?

Niciun comentariu: