marți, 18 mai 2010

Every once in a while...

Din cand in cand nu pot sa nu stau putin sa ma gandesc, sa observ si sa constat circul din jurul meu...atunci cand e mai acut. Acum in preajma acestui scandal imens cu reducerile de pensii, salariile la buget, banii pentru cresterea copiilor, etc. ... vreau sa ma pronunt din nou cu niste pareri adiacente macar, pentru m-am hotarat sa nu ma mai agit pentru politica mai mult decat atata cat sa fiu informat ca orice om normal, in momentul in care am vazut cu cata neobrazare a furat aparatul lui Pinocchio voturile anul trecut.

Lumea era speriata de trandafirii albi pe fond rosu i nasa masura incat i-a ales pe cei albastrii pe fond portocaliu, ca au zis ca s-au saturat de ei 209 de ani, ca sunt corupti, ca au afaceri, ca alte alea...Asa ca ales suspensiile de pe nasul infinit mai lung decat lat al lui Pinocchio, care in cateva luni au reusit sa isi bata joc de o tara cat n-au reusit altii din 15 ani de zile. Ma gandesc, oare cati dintre cei care au castigat o galeata protocalie isi doresc acum sa se fi exprimat in mod diferit in cabina de vot anul trecut ? Cati bigetari, cati pensionari, cate mame sau tati regreta decizia de anul trecut din cabinele de vot sau chiar decizia de a sta acasa si a nu merge la urne, avand in veder situatia in care se afla acum. De la aceasta situatie si pana la colapsul cel putin partial si al sectorului privat nu e decat un singur pas, poate putin mai mare decat un pas de om obisnuit, dar e, totusi, un singur pas.

Cantam de 20 de de ani un imn care ne indeamna la trezire intorcandu-ne pe partea cealalata cu o usoara apsare pe "Snooze" la fiecare alarma, nu doar cu gandul departe de trezire dar chiar departe de ideea de-a mai sta doar 5 minute. Departe de constientizarea stari ide somn...(ce paradoxal suna, asa-i ?)

Si ca sa revin si totodata sa inchei, in curand vom ajunge sa nu mai asteptam niciun sprijin, ajutor sau intelegere de la autoritati si sa ne bazam exclusiv pe atat-de-controversatul-dar-totusi-se-pare-singurul-ajutor-social-in-momentul-de-fata: norocul. Si cu aceasta ocazie, vreau sa dedic cu respecte mancatz-as, urmatoarea pcesa tutulor portocalelor de la noi din tara - stricate sau mai putin stricate (pe care le rog sa se indeparteze in alt cos, ca sa nu se strice si ele) - cu impacarea ca in sfarsit au si manelele locul lor bine meritat fiind surclasate de marii si ilustrii nostrii conducatori. Iar a doua pcesa pentru cei care inca mai spera la o viata decenta in tara in care traiesc, sper sa va gasiti norocul :)

P.S.: Orice asemanare a celor mentionate in acest articol cu obiecte sau personaje din viata reala este o pura coincidenta.

Auditie placuta!



Niciun comentariu: